12 jaar en 6 maanden

Ik laat al sinds 2006 zien dat we niet kosten, en dat de niets kostende souplesse in samenleven binnen 1 dag te realiseren is. Dat kan je in 1 keer voor iedereen doen, maar je kunt het ook als eerste doen voor iedereen die op dit moment naar de onderkant van de samenleving is geduwd. Die wegduwing stoppen kost niets. Het is gewoon stoppen met wegduwen, de instituten van de rug van mensen afhalen. Stoppen kost niets.

In de titel van deze tekst zie je de teller die ik maandelijks verhoog. Het is de teller die laat zien hoeveel belang iedereen erbij voelt, om mensen die naar de onderkant van de samenleving geduwd zijn, daar te laten. Hoeveel belang iedereen erbij voelt, om kinderen in de situatie te duwen, dat ze met honger naar bed moeten.

Je kunt met duizend verklaringen komen waarom dat zo is. Maar dat zijn geen werkelijke verklaringen, het zijn aangeleerde pavlov-legitimeringen.

Dat het oude bewustzijn de collectieve bron van deze agressie is, is waar. De teller maakt dus zichtbaar hoe gevaarlijk dat oude bewustzijn is, dat zichzelf maar door wil denderen, dat zichzelf maar wil blijven expanderen, en daar mensen aan offert. Dit zit in iedereen. Het maakt zichtbaar hoe gevaarlijk het is om elkaar met oud bewustzijn te vullen.

Ik laat je dan ook op vele manieren zien hoe diep ziek dat oude bewustzijn is. Niet om te zeggen dat ze zich moet ontwikkelen, maar om te tonen dat het individu er bescherming tegen moet krijgen.

In de verhoging van de teller zie je niet mij, alsof ik ‘het niet voor elkaar gekregen heb de wereld te verleiden om voor samenleven te kiezen’. Dat is wel hoe het oude bewustzijn de dingen wil waarnemen. Daar kan je nog bibliotheken vol over schrijven, hoe dat oude bewustzijn ingericht is om alle waarnemingen totaal te vernaggelen. Maar de werkelijkheid is dat je in het oplopen van de teller, de ware aarde van het oude bewustzijn ziet: het door offeren, door offeren, door offeren. De mens in onbeschermde staat laten.

En dat is precies de conclusie die iedereen uit alles te trekken heeft. De conclusie is niet dat iedereen hun bewustzijn maar moet zien te ontwikkelen, en we daar met zijn allen maar nog jaren op moeten wachten. De conclusie is dat we ervoor moeten zorgen dat het oude bewustzijn geen kwaad meer kan aanrichten, dat het individu onvoorwaardelijk beschermd moet zijn, tegen de staat van het bewustzijn van de wereld om haar of hem heen.

Hoe die bescherming direct en onvoorwaardelijk geboden kan worden, dat weet je nu: iedereen met een vorm van uitkering onmiddellijk en voorgoed met rust laten. Met behoud van bestaansgeld, ongeacht of ze gaan werken, geld cadeau krijgen, of wat dan ook.

Zie de agressie doorgaan, zie de teller oplopen. Omdat het oude bewustzijn alle bescherming heeft, in plaats van dat het individu beschermd is tegen dat oude bewustzijn. De agressie. De geïnstitutionaliseerde agressie.

1 kind In Ons Midden dat met honger naar bed moet, is het bewijs van de agressie van de hele maatschappij om dit kind heen. Een maatschappij die het niet uit haar bek kan krijgen dat het moet stoppen. Het diep gewortelde verbod op die respons is in iedereen voelbaar gemaakt. Zodat je het in jezelf moet erkennen. En geen gehoor meer geven aan dat achterlijke verbod dat agressieve mannen er eeuwenlang in gepompt hebben. Het leven mocht niet aan zichzelf refereren van hen, want hij wilde dat het hele leven aan HEM zou refereren, hem zou verafgoden, en je medemens daaraan zou opofferen, ondertussen het gebral dat hij eeuwenlang aangereikt heeft allemaal nablatend: ‘bla bla economie, bral bral boer burp’. En ja, heel Nederland doet dat nog steeds. Offert nog steeds, en loopt met dat domme gelul te leuren.

Voor de oude psyche moet ik nu nogmaals herhalen dat het niet gaat om het wachten totdat iedereen bereid is om zich in bewustzijn te ontwikkelen. Dat doen Nederlanders helemaal niet, dat is er cultureel uitgeslagen. Er moet onvoorwaardelijke bescherming van het individu zijn. Precies wat mannen altijd ontnomen hebben aan het leven, zodat hij zijn goddeloze gang kon gaan op aarde, en zichzelf verheerlijkt kon voelen.

Bewustzijn werkt bevrijdend, doordat ze de agressie van het oude bewustzijn zichtbaar maakt. Dat geeft zicht op wat er moet gebeuren: het individu dient voorgoed onvoorwaardelijke bescherming op diens vrije bestaan te hebben. Zo wordt het zieke oude bewustzijn voorgoed onschadelijk gemaakt. Dat is het bewustzijn waar het om gaat.

Zie de teller oplopen. En zet daar alle afgelopen eeuwen maar bij.

Update: ergens in 2018 zal ik overlijden. De teller zal dan niet meer verhoogd worden. Maar je kunt zelf inzien hoe ver je vanaf het 2006-moment zit.