Alles gebeurt In Ons Midden

Het nieuwe samenleven (het normale samenleven) is niet iets wat we moeten zien te bereiken. Het is een innerlijke positie, van waaruit jij je tot alles verhoudt. En vanuit daar ontstaat er een heel ander samenleven.

Het innemen van die innerlijke positie, van waaruit jij je tot alles verhoudt, is dat je wezenlijk ervaart dat alles In Ons Midden plaatsvindt. Je zegt dus niet dat het buiten jezelf plaatsvindt, je ervaart en zegt dat het In JOUW Midden plaatsvindt.

Je zegt/ervaart dus niet dat er een regering boven ons staat. Je ervaart/zegt dat er een regering In Ons Midden is.

‘In Ons Midden’ is de zelfexpressie van een ware samenlever.

Je ervaart/zegt dus niet dat er ‘ergens’ kinderen buiten de boot vallen, en och wat zielig. Je ervaart/zegt dat er kinderen In Ons Midden buiten de boot worden geduwd. Je ziet het de agressor In Ons Midden dus ook doen.

Je ervaart/zegt dus niet dat ‘er misschien wel ergens een oplossing is’. Je ziet en ervaart dat het antwoord allang In Ons Midden is; ze laat zichzelf al sinds 2006 zien. Het antwoord is dus allang In Ons Midden aanwezig.

Maak voor jouzelf nu eens een verbeelding (of andere expressie), van de plek waar jij staat, als je zegt ‘In Ons Midden’. En waar je mij dan ziet staan.

Als je zelf nog niet in staat bent om vanuit ‘In Ons Midden’ te ervaren, waar te nemen, dan heb je niets aan contact met mij. Maar als je het ergens wel in jouzelf voelt gloren, en je jezelf daarin wilt ontwikkelen, dan kan je bekrachtigende en inspirerende begeleiding inhuren voor jezelf, of voor jullie als groep. Vanuit daar zal je het leven wezenlijk anders gaan waarnemen.

Ik bied bewust geen begeleiding. Ik neem een ‘plek’ in als Aangever Vanuit De Bron. En daar hou ik me aan, ik ga er niet aan voorbij. Wat vanuit De Bron wordt aangereikt, hoef je niet aan te nemen. Als je niet wilt dat het aangereikte In Ons Midden is, dan kan je het negeren.

En als je het wel wilt aannemen (in jouzelf, allicht), waarmee jij zegt dat je het In Ons Midden verder expanderend aanwezig wilt laten zien, via jouzelf, maar je hebt er moeite mee, door de verschuivingen die je in jezelf ervaart, dan zijn daar professionele begeleiders voor beschikbaar. Ware wijze vrouwen en ware wijze mannen begeleiden vanuit de essentie van het leven. Daarin liggen nieuwe waarnemingen, nieuwe wezenlijke levenservaringen en een nieuw handelingsrepertoire beschikbaar. Het is wat je zelf dient ‘aan’ te gaan, vanuit aanreikingen vanuit de bron van het leven: dat we elkaar niets kosten, nog nooit iets gekost hebben, en nooit wat zullen kosten. We zijn onze eigen levenswaarde, in iedere laag van het leven.

Alles gebeurt In Ons Midden.

Het is de innerlijke positie die het ware onderlinge verhouden van samenleven is.