Belastingen kloppen gedeeltelijk wel

We weten hoe geld zou moeten functioneren:

  • Maandelijks bestaansgeld(creatie) naar ieders rekening
  • Bij iedere transactie 1/x weer laten oplossen

Als we kijken hoe het nu in de werkelijkheid gebeurt, is dat er slechts een selecte groep geldcreatie mag toepassen, en dat met tonnen tegelijkertijd.

Het is dus logisch dat vanuit daar, bestaansgeld doorgesluisd moet worden naar mensen die geen geldcreatie mogen toepassen (hun geldcreatie wordt volledig opgesoupeerd door de selecte groep). Dit moet dus doorgesluisd worden als bijstandsgeld bijvoorbeeld.

Plus de normale 1/x moet ook nog doorstromen.

Dus ja, dat soort dingen zijn terechte doorsluis/doorstromingen, als onderdeel van alle belastingen.

Dat daarbij alle uitkeringsinstanties totaal nutteloos zijn, dat is het probleem van alle belastingbetalers zelf. Die kiezen niet te emanciperen, en laten het maar gebeuren. In die zin is die overdone-belasting dus ook terecht: de belastte kiest zelf om het zo te laten.

Door die ene programmeerregel (zie het e-boek ‘Als de regering ineens oplost‘), krijgen we de souplesse van het niets kostende samenleven terug.

Blijft over de belastingen die werkelijk totaal niet kloppen. Bijvoorbeeld voor het oorlog voeren in een ander land, zogenaamd uit naam van vrede.

De betekenis van vrede gaan we veel beter begrijpen vanuit de normale, niets kostende, souplesse van het samenleven. Dan begrijpen we doorleefd, dat deze wezenlijke vrijheidskracht, deze niets kostende souplesse van het samenleven, de ware vredesmotor is, overal.