De roof in het centrum van alles

Hoe kan je bewijzen dat alles wat er gaande is, gebaseerd is op de roof van iets in het centrum van dit alles? Dat die roof de totale kracht is waar dat alles uit opgebouwd is?

Heel simpel: door dat ‘iets’ in het centrum van dat alles, van status te laten veranderen: het om te keren naar ‘niet meer geroofd’.

‘The state she’s in’ laten veranderen naar ‘niet meer geroofd’, zal alles dan vanzelf in laten storten, als alles inderdaad opgebouwd is op haar geroofde staat.

Dit kan je eerst gewoon in jouw eigen bewustzijn doen: bewust kijken wat er gebeurt als je de staat van dat ‘iets’ omdraait. Dan kan je zien of en wat er dan allemaal gaat instorten, wat dus bewijst dat dat allemaal inderdaad opgebouwd is op de roof van dat ‘iets’, dat het alleen maar kan bestaan als de roof ervan doorgaat. Lekker zeg….

Zo dien je te kijken naar ons niets kostend bestaan. Die is van ons geroofd, en op die roof is alles wat er nu gaande is, opgebouwd. De centrale kracht onder alles is dus: de roof van onze vrije levenstoegang. De geinstitutionaliseerde roof.

Hoe bewijs je dat? Oh… keer die staat gewoon om naar niet-meer-geroofd. Je weet hoe je dat doet, hoe je dat niets kostend doet: bestaansgeld naar iedereen laten gaan. Kost niets.

Het gaat er hier niet om of je dat zou willen, of hoe je dan voor elkaar moet zien te krijgen dat dat dan ook gebeurt. Nee, het gaat alleen nog maar om het zien dat alles inderdaad opgebouwd is uit de roof van ons niets kostend bestaan, de roof van de souplesse van ons samenleven. Kijk er naar, zodat je ziet waar het werkelijke probleem in zit: die zit simpelweg in die roof.

Dus draai de roof van ons niets kostend bestaan om, naar bestaansgeld (kost niets). En je ziet inderdaad ineens alles instorten:

  •  structuren lossen ervan op
  • pensioenfondsproblemen lossen ervan op, want het hele construct ‘pensioen’ lost ervan op
  • belastingen en premies lossen ervan op
  • alle verhalen over mensen lossen ervan op
  • alle toekomstige problemen in al die gebieden lossen op, want al die gebieden zijn zelf als construct opgelost.
  • alle armoede die geen kant op mag, zogenaamd uit naam van de belastingbetaler lost op
  • het geblaat over de economie lost op: het was allemaal maar geblaat
  • en ga zo maar door

Dus ja hoor, alles in het huidige is opgebouwd uit de roof van onze normale levenservaring.

Er is nog meer roof gaande. Roof is ook: ‘Iemand of iets per se diens aanwezigheid verbieden’. Dat is de roof van recht op aanwezigheid. Dat zie je terug bij de depositobank: alle shit van de huidige bankwereld, is ook gebaseerd op een roof in haar midden: de roof van het recht op aanwezigheid. En dat is al heel precies aangewezen, op welke roof het allemaal gebaseerd is: de roof van het recht op het aanwezig zijn van een depositobank.

Kijk maar wat er gebeurt als de status ervan omdraait naar ‘wel aanwezig mogen zijn’…. de regering heeft het zelf gezegd: ‘We zijn bang dat de oude banken dan leeglopen en dan instorten’… zie je wel, ze staan niet op eigen kracht overeind met hun stomme spelletjes, nee, ze hebben daar de roof van het recht op aanwezigheid voor nodig: ze hebben er het uitstoten van de depositobank voor nodig.

Alles, maar dan ook echt alles in het huidige is opgebouwd uit een verborgen uitstoting in haar midden: dat is de draagkracht van het huidige. Dat huidige dat zoveel onrecht regelt, want als je op wat voor manier dan ook buiten de boot geduwd wordt, dan kom je dus terecht op die plek waar die uitgestoten staat je dan recht in de ogen aankijkt: ‘Ja, je bent 1 van de velen die flexwerk moeten accepteren, en dan loop je aan tegen het feit dat je niets kostende bestaansgeld van je geroofd is, de geïnstitutionaliseerde leeg geroofde staat wordt dan zichtbaar en voelbaar’…… En: ‘Ja, je bent 1 van de velen die niets meer met die oeverloos domme banken te maken wilt hebben, en dan loop je aan tegen het feit dat het recht op aanwezigheid van een depositobank van je geroofd is’….

Dat moeten we niet overslaan. Dat moeten we keer op keer laten zien. Laat maar zien dat het de regering zelf is die dat alles in geroofde staat wil houden. Omdat het in hun psyche in geroofde staat moet blijven: dat wil hun psyche. En met de regering, willen ook zoveel anderen dat.. ook nog helemaal verstrikt in de oude psyche.

Want ook ieders psyche is opgebouwd uit die centrale kern: het denken dat dat alles vooral in geroofde staat moet blijven, omdat anders…. nou, en daar komen dan alle bla bla verhalen die iedereen heeft aangeleerd.

Probeer ik dat te veranderen bij iedereen? Nee hoor, iedereen is zelf verantwoordelijk voor de eigen psychische ontwikkeling. Dat alle volwassenen liever de volgende generaties gewoon weer dezelfde shit in duwen, omdat ze allemaal psychisch te lui zijn om hun oude beelden te weerstaan, is van iedereen zelf.

Tegelijkertijd zeg ik dat al die volwassenen helemaal niet eerst met hun oude beelden hoeven te gaan stoeien: je kunt zelf gewoon nog alle oude echo’s in jezelf horen galmen, en er toch voor gaan staan dat die roof in ieder geval voor de volgende generaties gewoon stil wordt gezet.

Bijvoorbeeld door te eisen dat voor iedereen die vanaf nu 18 jaar wordt, voortaan bestaansgeld wordt aangemaakt, en dat die nooit meer tonnen extra geld voor zichzelf mogen aanmaken, voor een huis of wat dan ook. Zo begint het klein en navolgbaar, midden in the reality of the now, en wordt de volgende generatie niet nog langer geofferd aan de prut in ieders oude innerlijk.

Wat mij betreft wordt het niet 18 jarigen, maar 18-26 jarigen als eersten, wat daarna vanzelf kan uitbreiden.

Maar al die scenario mogelijkheden geef ik niet om er over te gaan bakkeleien welke het moet gaan worden. Voel maar zelf in jezelf wat die verschillende scenario’s in jezelf oproepen.

Het begint bij het onderkennen dat alle shit er is door de geïnstitutionaliseerde roof van ‘iets’ in ons midden. En zolang volwassen er nog niet eens voor gaan staan dat op zijn minst die roof onmiddellijk gestopt wordt binnen het samenleven van de volgende generaties, dat op die manier iedereen gewoon nog lekker vet aan het doorgaan van dezelfde oude shit bijdraagt en de boel alleen maar weer aan het verplaatsen is.

Wat ik net schreef over bestaansgeld voor de next gen implementeren, midden in the reality of the now, kan ook net zo goed voor de depositobank. Als de regering zo bang is voor leegstroom vanuit het oude, dan zegt ze toch gewoon dat de depositobank er alleen voor 18 jarigen vanaf nu is (die met het ouder worden er mee door mogen gaan), wat zich dus vanzelf de toekomst ingroeit, en de rest van de maatschappij de kans biedt om dan maar op de oude manieren verder te bakkeleien. Daar hoeft het normale samenleven van de volgende generaties dan niet meer aan opgeofferd te worden, zij hoeven niet nog langer gegijzeld te worden door alle nutteloze dynamieken van de oude psyche van het oude collectief.

De maatschappij is zichzelf in een strop gaan hangen in het denken dat het probleem was dat er allemaal goede initiatieven, goede plannen, en goede bedoelingen tekort waren, dat daarom alle problemen er zijn. Dus als we nou maar zoveel mogelijk laten zien dat we goede dingen doen, dan komt het wel goed.

Nee, alles komt voort uit een geïnstitutionaliseerde roof in ons midden. Eisen dat die roof op zijn minst voor de volgende generatie in ons midden onmiddellijk stopt, is het eerste wat te doen staat. Dan kan je namelijk goed ervaren met welke wegduwdynamieken iedereen je dan om de oren begint te slaan: de dynamieken waarmee iedereen maar wat graag doorgaat met het offeren van het normale, niets kostende, samenleven van de volgende generaties. Dan krijg je zicht op het zich diep ingegraven schisma in de collectieve psyche: de offeringsbereidheid van volwassenen, en met wat voor verkrampte verhalen ze bereid zijn om er aan vast te houden.

Dan krijg je zicht op de ware, diepste roof dit is gerealiseerd: een diepgaande roof uit onze psyche……. Door dat diep zwarte gat, die geroofde innerlijke staat te onderkennen, kan je die leegte vullen met dat wat er altijd aan onttrokken is geweest door de geïnstitutionaliseerde roof van de normale, niets kostende souplesse van het samenleven.

Alles is gebaseerd op een centrale roof. Draai die roof om naar ongeroofde staat, en je ziet wat er allemaal door gaat oplossen: precies al die gebieden die voor alle shit zorgen…

In de oppompende angst of euforie voor AI waarvan zovele mensen het helemaal hot vinden om dat allemaal te forwarden, zie je de volkomen geroofde staat van de mens zelf: die moet vervangen worden door AI, zogenaamd. En de roof van menselijk gezelschap op de bank bij ouderen, waar een robot zou moeten gaan zitten….

Maar heeft al die AI het zelfbewustzijn gehad dat we niets kosten, dat deze niets kostendheid waanzinnig eenvoudig terug te implementeren is, dat oude psychische dynamieken niet eerst allemaal hoeven te transmuteren, dat je er samen gewoon voor kunt kiezen om de nog niet verloren next gen in ons midden gewoon terug te bieden wat van hen is?

AI is al lang aanwezig: kunstmatige intelligentie is al lang aanwezig. Al die zogenaamde ‘economische en politieke’ intelligentie is volkomen artificieel: het onderhoudt allemaal een kunstmatig opgeroepen gebied in ieders psyche….. En dat al die kunstmatigheid kan heersen, zit allemaal in die geroofde staat van onze vrije levenstoegang. Biedt het de next gen op zijn minst terug. Als je daarbij al verweer in jezelf voelt… ach… wat zal ik er dan nog eens over zeggen….. aangeleerde, artificiële, liedeloosheid en beschermeloosheid naar de volgende generaties, want ‘de regering zorgt toch voor hun samenleven’…..’die AI zorgt toch voor hun samenleven.’….