Geen vrijblijvende (media)gesprekken

Het heeft totaal geen zin als de media weer een volgend circusrondje over de depositobank en over bestaansgeld gaan weggeven. Weer allemaal mensen uitnodigen die allemaal weer een inhoudelijk plasje mogen plegen.

De media dienen hun positie in te nemen. Ze dienen bewust politici uit te nodigen, en te zeggen: ‘Hoe gaan jullie de depositobank en bestaansgeld nu regelen voor de volgende generatie?’ En daar ook niet meer van afwijken, politici mogen het gesprek niet meer het oude gebied in kunnen trekken.

De media dienen niet meer te fungeren als de schaal waarop politici telkens weer hun oude plasje kunnen plegen.

En oh ja, laten de media vooral ook juridische professionals uitnodigen. Want er is nog geen seconde vol te houden dat een stel totaal willekeurige mannen die een paar ‘regelgevingen’ hebben verzonnen die hen goed uitkwamen, het recht hebben om het samenleven van alle volgende generaties te gijzelen. En willen ze dat wel, laat dat dan maar voor iedereen zichtbaar worden via de media, zodat hun namen op een rijtje komen te staan. Zodat de agressie die naar de volgende generatie In Ons Midden wordt uitgevoerd geen abstractie meer is, maar van namen voorzien worden, door die naamdragers zelf. Ze wijzen zichzelf aan.

En laten we hen dan bij naam de geschiedschrijving in laten gaan, als degenen die de volgende generaties moedwillig wilden blijven gijzelen.

Onderstaand filmpje gaat over bestaansgeld, maar hetzelfde geldt voor de depositobank.