Het had natuurlijk vanuit Vreugde kunnen gaan

De benodigde verandering in het samenleven had natuurlijk vanuit Vreugde kunnen gaan. Dan zouden mensen zichzelf direct in mij herkend hebben, zonder dat ik ook maar enige uitleg over mijzelf of over mijn bronmotivaties had hoeven geven.

Want dan had iedereen in zichzelf herkend dat het Antwoord, dat al lang terug op aarde is, volkomen samenvalt met een diep verlangen in henzelf.

Maar dat verlangen bleek helemaal niet in mensen te leven. Sterker nog: er blijkt een auto-immuun systeem op te liggen in iedereen.

Dit betekent dat de verandering niet vanuit vreugde gaat, omdat de mens geen verlangen heeft naar het leven van deze vreugde. Het maakt niet uit of dit in haar essentie nog wel ergens verstopt ligt in iedereen, maar niet meer benaderbaar is door de dikke drap die het oude, mannelijke, tijdperk er bij iedereen in geknald heeft. Want het individu dat erin geofferd wordt, heeft daar geen boodschap aan.

De verandering gebeurt dus niet vanuit samenleefvreugde, want die herkennen Nederlanders niet in zichzelf.

De verandering dient dus te gebeuren vanuit bescherming. Bescherming van het individu, tegen een maatschappij om haar of hem heen, bij wie alle samenleefvreugde in zichzelf met een appelboor weggesneden is.

Samenleven kan niet overgelaten worden aan mensen die innerlijk met die appelboor bewerkt zijn. Samenleven kan niet overgelaten worden aan mensen die op zoek zijn naar euforische sop momenten, op zoek zijn naar verwoordingen over onze innerlijke wereld, die ze zooooo mooi vinden, dat ze in hun broek beginnen te soppen, en steeds weer op zoek zijn naar dat soort mooie uitspraken. Op zoek naar euforische sopmomenten, maar verder in totale inertie blijven steken.

Samenleven kan niet overgelaten worden.

Zie maar, wat er gaande is op aarde.

Samenleven heeft haar eigen bescherming nodig. Voorgoed. De bescherming van de vrije levenstoegang van het individu. Bescherming die direct kan stromen…..

Maar aangezien ook dat niet gebeurt, zullen de beschermingsstructuren het dus moeten bieden, zullen de beschermingsstructuren moeten transmuteren.

De vreugde van beschermen.

Beschermen wat je van waarde vindt.

Daar ligt het onderscheidend vermogen van de ware vreugde. Geen sopvreugde van het op zoek zijn van euforische natte broek haal momenten.