Het nieuwe referentiepunt

Het besef dat we niets kosten, nog nooit iets gekost hebben en nooit wat zullen kosten, betekent dat we totaal anders tegen alles aan gaan kijken, ook naar ons verleden.

Door deze innerlijke kracht (het zelfbewustzijn dat we niets kosten) ook in de fysieke wereld van kracht te voorzien (niets kostend bestaansgeld), zie je dat ‘het systeem’ alleen maar overeind kan blijven, door ons van ons niets kostend bestaan te roven, ons ons bestaansgeld te onthouden.

Door WEL bestaansgeld toe te passen (dat hoeft alleen nog maar in jouw bewustzijn), zie je dat alle uitkeringsstructuren oplossen, de daarbij horende belastingen, de instortbaarheid van het leven, het denken dat we de economie moeten redden. Kortom, het totale ‘mannelijke verhaal’ dat we eeuwen hebben moeten volgen, lost dan op.

Het mannelijke verhaal dat we verplicht waren te volgen (waar hij dus zijn agressie voor heeft uitgevoerd), had nodig dat ons vrije bestaan ons werd ontnomen. En man, man, man wat had hij er veel voor nodig om dat in stand te houden.

En binnen 1 dag is dat verhaal losgelaten.

Ons niets kostend bestaan is ons nieuwe referentiepunt. Ze is een levenswaarheid die altijd al waar is geweest, maar we waren het verloren.

Nu we onszelf letterlijk niet meer verloren zijn, zien we welke rol we spelen in alle problemen die er gaande zijn. En onze rol is: de regering gewoon haar gang laten gaan, daarmee wordt alle shit gecreëerd. Dit stoppen we door te zeggen dat we als voorstanders van het basisinkomen ook gefaciliteerd willen worden, zodat niet meer alleen de irrationele mannen-bla-bla adoratoren gefaciliteerd zijn.

Het nieuwe referentiepunt geeft zicht op een geheel nieuw referentiekader, en laat alle betekenissen uit het verleden veranderen.

Als je gewend wilt raken aan het nieuwe referentiekader, dan zal je naar lezingen en ontmoetingen moeten gaan waar het nieuwe referentiekader gehanteerd wordt. Het heeft geen enkele zin om naar bijeenkomsten te gaan waar iedereen het oude referentiekader zit te herhalen. En je kunt natuurlijk ook zelf lezingen geven vanuit het nieuwe referentiepunt; laten zien welke moeite je erbij hebt of welke plotselinge openingen je ineens tevoorschijn ziet spatten.

Overigens heb je het niet eeeeeerst nodig dat je leert om vanuit het nieuwe referentiepunt te komen. Je weet dat je er gewoon al voor kunt gaan staan dat de voorstanders van het basisinkomen gefaciliteerd worden. Het bewust worden vanuit het nieuwe referentiepunt (we kosten niets), gaat verder haar eigen weg in jou.