Het recht is aan de bewusten

De wereld bewust maken via allerlei uitleg is niet wat er moet gebeuren. De tijd die dat vergt, is namelijk de gijzelaar van het onrecht: het onrecht gaat verder, tijdens het trekken aan een wereld die helemaal niet bewust wil zijn.

Bewust maken is wel degelijk nodig. Als in: bewustzijn beschikbaar laten zijn, zodat oprechte mensen er iets mee kunnen gaan doen.

Als dat bewustzijn beschikbaar is, dan volgt daarna direct handelen. Zelfs als je dat niet doet….

Als ik het heb over bewustzijn, dan heb ik het niet over ego-bewustzijn, zoals het ego spirituele zoeken naar persoonlijke bevrijding, en dat soort dingen. Ook gaat het niet om het type bewustzijn dat zichzelf ‘verbonden’ voelt, als dit spirituele ego elkaar ‘vindt’ in allerlei initiatieven die hun voorkeuren heeft, en dat een ‘nieuw’ samengevoel geeft.

Ook gaat het niet om het buitenboordmoter bewustzijn waar het internet mee overloopt: het analyseren van de macht achter de macht, en daar iedere mm van uit de naad onderzoeken (en dan?). Noch gaat het om het bekende opporren van de ze-belazeren-ons-verontwaardiging: de stoute bonussen, de stoute groot-belastingontduiker, en nog meer van dat soort oppervlakkigheid die zo lekker makkelijk kanaliseert.

Het gaat om een bewustzijn van een heel andere orde.

Sommigen gaan na het jarenlange op internet oeverloze geanalyseer van ‘het systeem’, zichzelf ineens heel klein maken: ‘Ach, wat kan ik er eigenlijk aan veranderen, en ik kan me alleen maar richten op mijn eigen kleine leven’. Het met bakken naar binnen blijven halen (en verspreiden) van de systeem-prut heeft hen opgebrand. Het heeft tot niets geleid, dan het gevoel dat het allemaal ‘te groot is’… en aan de verspreiding van die dump-overdondering hebben ze zelf bijgedragen. Dump, dump, dump het overal….. want wat wilden ze van mensen? ‘Dat die wakker zouden worden’… oh… en zelf maken ze zich inmiddels klein: ‘Ach, wat kan ik er eigenlijk aan veranderen…’.  Maar waarom hebben ze al die systeem-prut dan al die jaren lopen rondstrooien? Moest een ander wat voor hen gaan veranderen dan? Was dat de oproep die verborgen zat in het schijnheilige roepen dat iedereen ‘wakker moest worden’ (zogenaamd zo wakker als alle systeemprut analisten)?

Het bewustzijn waar het om gaat, is dat we een wezenlijk nieuwe respons kunnen geven (die dus niet in het oude, bekende gebied ligt), en dat we daar dan dus ook zelf naar dienen te handelen.

En alles wat je probeert aan te halen om daar aan te ontsnappen, is gewoon hetzelfde oude als altijd al. Iedereen doet maar, maar het gaat wel om dit onderscheid.

Als je werkelijk gaat handelen naar de nieuwe respons, dan zie je al die ‘systeem-verklaarders’ verdwijnen: die waren nooit wezenlijk verbonden in samenleven. Ze waren slechts aan het kanaliseren, ze waren zelf nou juist geen bron van nieuw handelen.

Het nieuwe handelen is waar de verbinding in ligt. En als dat maar 5 personen zijn, dan is dat wat het is. Die 5 personen zullen voor hun recht op normaal samenleven moeten gaan staan. Hun recht.

De rest is allemaal het oude gelul. Ook al noem je het duizend keer ‘bewust’.

Het recht is aan de bewusten. De oprecht bewusten. Niet degenen die zich in persoonlijke initiatieven wegtrekken, nadat ze bakken vol met geld via ‘het systeem’ hebben vergaard…. nee… dat soort dingen zijn allemaal nog altijd onderdeel van het oude.

Zoals ik steeds weer herhaal: iedereen doet maar. Ik blijf het onderscheid helder maken.