Laat de irrationele weerstand verantwoordelijk zijn voor zichzelf

In een maatschappij waar alle dynamieken zichzelf niet begrijpen, hoort het individu onvoorwaardelijk beschermd te zijn op diens bestaan. Bestaansgeld dus (wat jij misschien basisinkomen zal noemen).

Rijken voelen hier irrationele weerstand tegen, want ze denken dat zij degenen zijn die dat moeten betalen. Dat is helemaal niet zo. Maar we hoeven er niet over in discussie.

We delen de maatschappij in 2 delen.

  • De voorstanders van het basisinkomen
  • De tegenstanders van het basisinkomen

De tegenstanders van het basisinkomen mogen nooit meer geld aanmaken bij de banken. Dat mogen voortaan alleen de voorstanders van het basisinkomen nog.

De rollen zijn nu dus omgedraaid (op dit moment mogen alleen de have’s geld bij de banken aanmaken, en de not have’s niet).

Voorstanders/tegenstanders zijn niet helemaal 1 op 1 verdeeld als ‘not have – have’, maar deze opdeling werkt echt wel goed.

De voorstanders van het basisinkomen mogen vanaf nu dus geld aanmaken bij de banken en de tegenstanders niet. En ze mogen alleen hun maandelijks basisinkomen aanmaken. Meer niet. Want, ze zeggen dat ze voorstanders van het basisinkomen zijn. Ze willen dus niet in iets anders gefaciliteerd worden dan dat.

Dit aangemaakte geld hoeft niet ‘afgelost’ te worden bij de banken. Want ze gaan de 1/x oplosfunctie inschakelen, dat weet je nu. En er hoeft geen rente over betaald te worden. Als de banken daarover klagen, dan is het antwoord: ‘Jullie pretendeerden toch geen basisinkomen nodig te hebben? Dat zullen we nog wel eens zien dan… het is makkelijk lullen als je rente uit het niets klauwt, wat je nu dus niet meer mag’.

En omdat de voorstanders van het basisinkomen het zo via hun eigen geldcreatie doen, hoeft het dus niet via belastingen. Dus de tegenstanders betalen er niet voor, dat houden ze nu in hun zak.

En een belangrijke essentie is dus, dat iedereen die weerstand heeft tegen het basisinkomen, geen geld meer bij de banken aan mogen maken.

En dan moet jij eens zien hoe snel ze in de problemen gaan komen, doordat de voorstanders dan in beschermde staat zijn…..

Ja, alle voordeeltjes lekker onzichtbaar maken, dat kunnen we allemaal wel. Ik heb ze zichtbaar gemaakt.

Laten de tegenstanders maar lekker zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun irrationele weerstand tegen het basisinkomen. Maar dan wel exclusief het recht om tonnen extra geld voor zichzelf aan te maken, waarmee ze allemaal hun basisinkomen voor 10, 25, 20, 25 jaar in 1 klap aanmaken… en dan zeggen dat ze tegen het basisinkomen zijn. Hou eens even op zeg. Stelletje schijnheiligen.