Out of His Box

Het gaat er niet om om ‘out of the box’ te denken, omdat je daarmee doet alsof je nog niet weet wie altijd alle begrenzingen van die box heeft aangelegd. En dan denk je dat alles wat maar een beetje anders lijkt, een bewijs van out of the box denken is.

Je moet onderkennen wiens box we altijd verplicht zijn geweest te gebruiken. Die kunstmatige box moet je dus van je afwerpen, als in: die niet meer toepassen.

Als je probeert ‘het systeem te wijzigen’, dan zit je nog steeds in Zijn Box.

Als je probeert ‘de economie te wijzigen’, dan zit je nog steeds in Zijn Box.

Als je probeert ‘nieuwe economische modellen te wijzigen’, dan zit je nog steeds in Zijn Box.

Etc…..

Het gaat niet om het doen alsof de mens inadequaat is in het principe van ‘out of the box denken’ en dat toch beter moet leren.

Nee hoor. De mensen die over het algemeen aangeduid worden als ‘de gewone man’, kunnen over het algemeen perfect denken. Zij zeggen: ‘Als er geld nodig is, dan maak je dat toch gewoon voor ons aan!’.

En dan halen al die mannen (en de vrouwen die zich met hun domme gelul zijn gaan identificeren), al die oude lulverhalen uit hun Box die ze meeleuren in hun kop: ‘Nee, hoor, daar zal IK wel even een stokje voor steken, voor dat gemak, en dus zeg ik dat dat echt niet KAN, dat gemak, en dat kan niet, volgens mij, vanwege de economie, vanwege de inflatie, vanwege duh dit en duh dat, en ik heb nog een gigantische BOX vol waarmee ik je zal overdonderen om te doen alsof het allemaal niet kan.’

Nu weet je dus wat een Box vol gelul er over mensen heen uitgestort wordt.

De antwoorden Out of His Box worden ALLANG gegeven.

Wat zichtbaar maakt WIE er allemaal als reactie daarop, hun Box vol gelul erover heen proberen te pleuren, in de hoop dat je het dan uit je hoofd laat om bij die eenvoud te blijven.

Alle antwoorden buiten His Box, zijn de normale levensantwoorden. De eenvoudsresponsen.

Het overdonderende gelul van de mensen die tot ‘autoriteiten’ zijn verklaard, is zo lachwekkend, dat je broek ervan afzakt.

Out of His Box denken, doen mensen al lang.

Waarmee de agressor dus zichtbaar is geworden: iedereen die vervolgens doet alsof er een ander antwoord zou moeten zijn dan het eenvoudsantwoord.

Stay Out of His Box. That Box is very sick.