PGB: inkoppertje

Per Saldo, de belangenvereniging van budgethouders, gaat per 1 januari 2018 met een nieuw portaal werken. Het totale falen van de regering in het administreren van haar eigen, totaal nutteloze monsters, heeft geleid tot nieuwe keuzes.

Het trekkingsrecht wordt via het nieuwe portaal geadministreerd door de budgethouders zelf. Het trekkingsrecht houdt in dat mensen het PGB bedrag niet meer op hun bankrekening gestort krijgen, maar dat het SVB direct aan de zorgverlener(s) uitbetaalt.

Hartstikke mooi, want dan moet er in het portaal een overzicht zijn van zorgtransactierekeningen waaraan overgemaakt mag worden. De switch van ‘belastingen’ als geldbron naar ‘geldcreatie’ als geldbron, kan dan in 1 klap worden gedaan. En dan ook die ene programmeerregel implementeren natuurlijk, zodat het weer ‘oplost’ naar te hergebruiken geldruimte.

Doordat het dan niet meer via belastingen en premies gaat, is de bureaucratie rondom het innen van het geld ook meteen opgelost. En dit kan dan voor alle zorg zo gaan werken. Alles is dan een pgb, met een maximum per jaar, gepersonaliseerd.

Lees in het e-boek ‘Als de regering ineens oplost‘ blz 87, het laatste streepje nog een keer: ‘Zorgtransactierekening’. Een klein stukje tekst, waarin alle zorgverzekeraars zijn opgelost en ook het hele PGB gebeuren dus is opgelost (aan de belastingenkant).

Goed, de bron van geld binnen het hele PGB gebeuren kan dus verlegd worden naar geldcreatie als bron van geld. Geldcreatie plus de implementatie van de automatische oplosfunctie. Kost niets.

Hiermee beseft dus iedereen die PGB heeft, dat je de maatschappij helemaal niets kost. Sterker nog, dat je samen als budgethouders een gigantische economische waarde hebt, bent. Het geld dat gewoon niets kostend beschikbaar wordt gemaakt voor jou; het kost niemand iets. Sterker nog, het heeft een enorme waarde: het is jouw eigen economische waarde. Het is de gezamenlijke economische eigen waarde van alle budgethouders samen.

Het is dus AL zo dat budgethouders de maatschappij helemaal niets kosten, ook al gaat het allemaal nog steeds via belastingen. Het zijn die belastingen die de maatschappij alles kosten. Die belastingen hebben totaal niets met de budgethouders te maken. Het is de regering die kiest om de maatschappij totaal nutteloos te belasten, en iedereen van totaal niets kostend betaalmiddel te onthouden.

Deze twee dingen moeten dus super helder uit elkaar gehouden worden:

  • Budgethouders kosten de maatschappij helemaal niets, sterker nog, ze vertegenwoordigen samen een gigantische economische stroom.
  • Het is het totaal nutteloze belasten, wat de maatschappij alles kost.
  • Budgethouders zijn dus niet het probleem. De incompetente, inerte regering is het totale probleem. Die kiest ervoor om de maatschappij nutteloos te blijven belasten.

Alle budgethouders weten nu dus dat ze zich niets aan belastingbetalers gelegen hoeven te laten. Ze hoeven zich dus niet op te laten schepen met uitspraken als: ‘Ja, eigenlijk heb je meer nodig, maar ja, helaas, dat is onbetaalbaar’. Nee hoor, het is helemaal niet onbetaalbaar. Dat er voor gekozen is om het via belastingen te doen, het totaal onzinnig afhankelijk te maken van zomaar iets op aarde: ‘het werken van een ander’, is wat het onbetaalbaar maakt. Je kunt het ook totaal nutteloos afhankelijk maken van het aantal cavia’s die je iedere dag voorbij ziet komen. Als je er geen 1 voorbij ziet komen, oh, dan zit iedereen zonder betaalmiddel. Dat is net zo onzinnig. Omdat je het daarmee totaal kunstmatig afhankelijk hebt gemaakt van iets buiten budgethouders zelf. Terwijl de budgethouders zelf AL de totale economische waarde vertegenwoordigen, die je zo in niets kostend betaalmiddel om kunt zetten.

Dus alle budgethouders samen (en dat zijn er heel wat) en hun families (dat zijn er nog veel meer) en Per Saldo, kunnen een doorbraak forceren.

En nee, hier staat niet: ‘Dat ga ik regelen’. Dat leest de oude psyche altijd: die beschouwt iedereen als zijn gratis instituut, als zijn gratis slaaf.

Als je het zelf als waardevol ervaart, de PGB transitie, dan kan je daar zelf workshops in gaan geven om het zelfbewustzijn bij budgethouders/Per Saldo te veranderen. Stuur hen het e-boek ‘Als de regering ineens oplost‘ toe, zeg dat jij weet hoe eenvoudig dit voor het hele PGB gebeuren toepasbaar is te maken, en laat je inhuren.