Verborgen voorwaarden in relaties

Dat we eeuwenlang van onze niets kostende vrije levenstoegang afgehouden zijn, is niet een ongelukje geweest. (bepaalde) Mannen hebben dat bewust gedaan: ze wilden verafgood worden, ze wilden het leven aan zich onderwerpen, ze wilden dat het leven op aarde een pad in zou slaan dat hun voorkeur had. Vandaar dat heel veel mensen niet ‘mee mochten doen’ in het vormgeven van het leven op aarde.

Hoe zorg je ervoor dat iemand niet mee kan doen als vormgever van het leven? Door die persoon in armoede te laten leven.

Met ‘Vormgever van het leven’ doel ik niet op een bestuurdersfunctie (je weet nu dat dat allemaal onzin’functies’ zijn). Ik doel op jouw vrije aanwezigheid. Alleen vanuit daar ben je een vrije medevormgever aan het geheel.

Mannen hebben eeuwenlang de voorwaarden binnen alle relaties bepaald. Echt alle.

Dat hebben niet alleen de mannen gedaan die moedwillig op onderwerping uit waren. Ook mannen die het beste met iedereen voorhebben, hebben dat ‘gedaan’. Omdat hen namelijk altijd die positie in hun eigen psyche is gegeven: de hele maatschappij heeft altijd signalen uitgezonden dat mannen staan voor de essenties van het leven, en vrouwen moesten alleen nog maar even naar die goddelijke kwaliteiten zien ‘toe te emanciperen’.

Hierdoor zijn er miljoenen onzichtbare randvoorwaarden in ieder relateren geslopen: als je je niet aan die (verborgen) randvoorwaarden houdt, dan wordt er niet meer van je gehouden, houdt het relateren op. In ieder soort van relateren.

Die verborgen randvoorwaarden worden bijvoorbeeld zichtbaar gemaakt als een vrouw mijn e-boek heeft gelezen, en dan zegt: ‘Geweldig, maar ik laat het eerst aan mijn man lezen, want die is altijd zo rationeel,……’… waarna je nooit meer wat van haar hoort….

Waarmee ik niet bedoel dat IK niets meer van haar hoor, want dat hoeft ook helemaal niet. Nee, je ziet haar er gewoon helemaal niets mee doen. Dat is wat ik zeg.

Die totaal gratis positie die aan mannen wordt gegeven, is die verborgen randvoorwaarde. Het is een positie die helemaal niet ‘verdiend’ is, want zie wat al die zogenaamde rationaliteit op aarde teweegbrengt. Het is dus OF geen rationaliteit, of ze zijn er helemaal niet goed in. Either way….. de positie die hen geboden wordt in ieder relateren, moet je niet ter discussie stellen, anders wordt er een agressie opengetrokken, dat wil je niet weten.

Die verborgen randvoorwaarden in relateren vind je ook terug in vele vrouwen die steeds meer in vrouwengroepen samenkomen, met het idee dat daar een betere wereld uit zal gaan ontstaan.

Maar wat je werkelijk ziet, is dat ze niets in het relateren ‘thuis’ aangaan, en dat proberen te projecteren op: ‘dan moeten vrouwen het maar gaan oplossen’.

Als vrouwen samenkomen is geweldig. Maar thuis alles laten gebeuren, omdat je je daar aan alle verborgen randvoorwaarden wilt houden, en dan ‘het veranderen van de wereld’ op vrouwen projecteren…..

Ach, wie mijn werk langer kent, weet hoe ik mij daarin kan uiten.

Wat ik nu niet doe.

Ik benoem het nu, om het herkenbaar te maken. En dan te zeggen: ‘Niets meer mee doen’.

Vrouwen hebben wel degelijk ‘iets te doen’.

Omdat we allemaal iets hebben te doen. En dus vrouwen ook.

Althans, als je voor het ooit verloren samenleven wilt gaan, nu niet meer verloren.

En wat we moeten doen, is ons niet aan de verborgen randvoorwaarden houden.

Mannen geen speciale positie meer geven.

Vrouwen ook niet overigens.

Want de waarheid van het leven, is van het leven zelf.

Het Antwoord op alles is al In Ons Midden.

Zij is volkomen neutraal.

Ze is van ons allemaal.

En de vermeend bijzondere positie van mannen is er in opgelost.

Onze diepst verborgen ‘relatie problemen’, komen er dus door aan de oppervlakte drijven. Problemen die niet meer gezien werden, omdat er copingsmechanismen voor ontwikkeld zijn.

Het kan zijn dat beiden (of meerderen) in het relateren al zo bewust zijn van relatie dynamieken, dat je van elkaar weet: ‘We begrijpen de wezenlijke essentie nu, we hoeven het dus niet meer over het oude te hebben, we kunnen beiden/samen nu vanuit een diepere laag verder, al dan niet samen.’ Of je kunt samen juist allerlei issues gaan aankijken, nu vanuit het nieuwe zicht.

Ikzelf hoef geen enkel gesprek meer aan te gaan over ‘relateren’. Want dat betekent dat er geen relateren is.

Ik ben alleen maar beschikbaar voor co-creatie vanuit de Bron. Wat betekent dat ik iets anders niet doe. Ik ga het oude relateren niet meer aan, er liggen daar alleen maar verborgen voorwaarden in. Voor mij zo zichtbaar als wat, helemaal niet verborgen dus.

Vanuit het wezenlijke samen co creëren, dan komen er nog genoeg ‘oude’ dingen naar de oppervlakte drijven. Daar heb je alleen de ruimte voor om naar te kijken, als je oprecht de uitgestotenen In Ons Midden, in het midden van ons co-relateren zet. Daarin maken ‘jouw’ en ‘mijn’ issues niet meer uit.

Overigens…. aan mannen zijn ook heel veel verborgen voorwaarden gesteld. Door mannen en door vrouwen. Maar laten mannen dat zelf maar benoemen. Ik ben een vrouw. Ik benoem hoe de wereld zich tot mij verhoudt, ik hoef het werk voor mannen niet te doen. Zou wat wezen zeg…..

Dit alles geschreven hebbende, benoem ik dat ik niet ‘aan het hopen ben’ dat al het relateren op aarde een betere versie van zichzelf zal gaan worden.

Ik zeg dat de verborgen randvoorwaarden niet meer verborgen zijn.

En dat heel veel relateren toe zal zijn aan een open verdieping. Open vanuit verbinding. Dat zal een nieuwe spruitingskracht blijken te zijn.

Zie bijvoorbeeld maar eens jouw relateren in jouw hoofd aan, zie jouw ‘verhouden tot de armen In Ons Midden’ aan …. Goede doelen…. in plaats van ervoor te staan dat mensen niet meer de armoede ingeduwd KUNNEN worden?

Je hebt een massa aan bewustmaking op onze platforms beschikbaar.

Nog eentje?

Als je iemand hoort zeggen: ‘Voor de toekomst van onze kinderen’….

Hoe onverbonden ben je dan met het leed in het hier-en-nu…..

Capice?

Die vele, vele, verborgen randvoorwaarden.

Niet meer verborgen. Ze worden zichtbaar vanuit de heelheid van het leven dat we weer kennen: we hebben nog nooit iets gekost, het verhaal dat door bepaalde mannen opgedrongen werd aan het leven op aarde, is dus totale onzin. Zijn randvoorwaarden verschuilen zich in ieder relateren.

Je kiest zelf of je er iets mee gaat doen of niet.

De volgende generaties kunnen direct vanuit het normale relateren…

Wat de ‘ouderen’ doen, zullen we vanzelf zien.

Begin deze tekst nog even overnieuw te lezen. Zodat je je even herinnert om welk ‘relateren’ de grote transitie gaat.