Wat binnen het nieuwe, oud is

De nieuwe geschiedenislijn heeft op het moment van schrijven al een geschiedenis van 12 jaar. In haar zijn er bepaalde dingen dus al oud. Zo zijn er artikelen die ik eerder schreef, daaraan refereer ik zelf als: ‘oude artikelen’.

Voor jou zal niet zichtbaar zijn welke ‘oud’ zijn, omdat je niet wanneer ik ze geschreven heb.

En veel oude artikelen heb ik laten oplossen, omdat er oude referenties in zaten. Dit is wat ik voortdurend heb gedaan sinds 2006: alles wat ik maakte, qua teksten en video’s, heb ik steeds weer laten oplossen, om ze daarna weer opnieuw te maken. Want hoe meer we van het oorspronkelijke referentiekader terugvonden, hoe beter ik alles vanuit het nieuwe referentiekader kon verwoorden.

In mijn huidige artikelen staan vast ook weer dingen waarvan ik nu denk: ‘Nou, dat zou ik nu anders verwoorden’, maar je weet nu dat je dat zelf ook kunt doen. Je dient zelf het nieuwe referentiekader toe te gaan passen en jezelf daar ook steeds verder in te ontwikkelen. Het heeft geen zin om mij feedback te geven om mij te perfectioneren, alsof ik tot een centraal punt van perfectie moet worden gemaakt door de wereld die zelf niets vanuit het nieuwe referentiekader uit haar bek kan krijgen……

Een belangrijke verwoording vanuit het nieuwe referentiekader is dat ik mijn artikelen aan de nieuwe social fabric toevoeg. Ik voeg ze dus niet aan de oude social fabric toe: ik voeg ze niet toe om iedereen die zichzelf nog steeds uitlevert aan het oude programma in zichzelf, ergens van te overtuigen. Integendeel.

Ik ben de nieuwe social fabric, niet de oude.

Iemand die bij mijn artikelen ‘zomaar’ komt binnenvallen, en deze artikelen dus onbewust leest vanuit het oude raamwerk in zichzelf, leest helemaal niet wat er staat (want diens oude raamwerk is nog steeds intact) en denkt dat deze artikelen er zijn om hem of haar ergens van te overtuigen, en schiet dan vanzelf in het aangeleerde verweer dat het oude innerlijke raamwerk is. Dat is allemaal totaal nutteloos want ik ben hier helemaal niet het oude raamwerk aan het uitnodigen, ik ben hier niet de mens-offeraars aan het uitnodigen, integendeel.

Het eeuwige whining van de oude psyche blijft maar gewoon lekker in de oude social fabric, ik ben er niet in geïnteresseerd, en we zijn als de niet-offeraars niet de gratis bewustmaakslaven voor de oude psyche die met zijn hakken in het zand staat.  Dat touw, waaraan de oude psyche denkt dat ik sta te trekken, is er helemaal niet, dus pleur maar lekker op je gat, oude psyche die met zijn hakken in het zand aan een niet bestaand touw staat te trekken.

Mijn artikelen zijn dus niet in de oude social fabric neergezet, ze zijn in de nieuwe social fabric neergezet: ze zijn er voor mensen die hun gehechtheid aan hun oude innerlijke raamwerk al in de wilgen hebben gehangen, hun agressieve offeren van de mens, al in de wilgen hebben gehangen.

Het nieuwe heeft al een verleden; haar eigen verleden. Dat iedereen sinds 2006 de nieuwe social fabric totaal genegeerd heeft en nu doet alsof het allemaal ‘nieuw’ is, is voor mij oud nieuws…..