Wil je echt een Tiny House?

Het begint helemaal hot te worden: Tiny Living.

Maar weet je zeker dat je dat wilt?

Mensen die het voor het milieu doen, daarom Tiny gaan wonen, zullen dat geheid blijven doen, ook als ze heel veel geld hebben. Die willen het dus echt.

Maar er is ook een deel van het verlangen naar Tiny Living, die voortkomt vanuit een tekortenervaring. Aan die mensen is de vraag of ze nou echt wel in een Tiny House willen wonen? Of zou je liever anders wonen, maar heb je er het geld niet voor?

Wees oprecht naar jezelf.

Als je vanuit het tekortenprincipe voor een Tiny House gaat, dan geef je dus toe aan het feit dat je gewoon weggeduwd wordt door anderen. Je hebt dan geen wezenlijke keuze gemaakt, nee, je hebt dan toegegeven aan de omstandigheden waar je kunstmatig in bent geduwd door de wereld om je heen. Want jij (en jouw partner/gezin) horen gewoon zonder meer je bestaansgeld te hebben. En daarin zit dus ook zorgtoegang, mocht je niet meer in staat te zijn om te werken. En daarbij dan die 1 ton rectificatiecreatie nog.

Dus, wees eerlijk, wees oprecht naar jezelf. En dan nog kan je kiezen om ‘toe te geven’ aan de huidige verknipte situatie. Maar dan doe je dat vanuit de bewuste keuze om nu geen energie te steken in een verandering daarin. En dat is echt heel iets anders dan het doen alsof je ernaar verlangt om in een Tiny House te gaan wonen.

Ik verlang er echt naar. Het lijkt me heerlijk. Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat ik er enig moment weer uit wegtrek. Niet omdat ik dat nu denk. Nee, omdat ik gewoon helemaal niet weet hoe mijn leven gaat lopen.

Denk nu weer even vanuit bestaansgeld; denk eens aan alle gebouwen die vrij gaan komen, doordat de zwarte laag over het leven heen verdwijnt, en al die organisaties dan oplossen. Dit is echt mega. Daar zijn ook makkelijk woningen van te maken. En voor een laag bedrag beschikbaar te stellen. Ik kan me voorstellen dat de mensen die nu in de zwarte laag werken, en straks allemaal hun baan kwijt zijn en hun hypotheken dus niet meer kunnen aflossen, daar dan voorlopig maar gaan wonen. Maar ook ieder ander die dat wil. En de grote huizen die ze dan achter laten, die worden dan voor een gigantisch veel lagere prijs verkocht, omdat de markt zich naar haar natuurlijke setting gaat terug balanceren. Misschien vindt je dat een veel fijnere woonkeuze dan een Tiny House?

Dus…. denk nog even verder. En blijf vrij in de keuze die je maakt, wat die keuze ook maar is. Het afwegen van keuzes in het hier-en-nu, is ieders eigen proces, allicht.