Zonder verdieping

Sinds 2006 verdiep ik steeds, en breng dat vervolgens in toepasbare vorm terug naar de oppervlakte van het leven.

De wereld, de maatschappij, hoeft daardoor niet ‘via’ deze al aangeziene verdiepingen de transitie in te gaan: de nieuwe helderheid aan de oppervlakte van het leven is genoeg en zal daarna vanzelf tot weer heel nieuwe verdiepingsvormen leiden.

Laat ik dus eerst weer even naar de uitleg via een centrale bankrekening gaan:

  • 1 centrale bankrekening die maandelijks bestaansgeld (basisinkomen) aan iedereen overmaakt. Kost niets. En voortaan bij iedere transactie geld zichzelf x% weer op laten lossen (weer terug laten gaan naar die centrale bankrekening). Klaar.
  • Je ziet dat hiervan de uitkeringsstructuren oplossen, de daarbij horende belastingen, armoede, en ook de totale systeeminstabiliteit lost op, omdat de geldcreatie bij het vorige bolletje helemaal niet van economische groei afhankelijk is en niet van de beurs afhankelijk is. Ze is simpelweg equivalent aan bestaan. En het kost niets. Helemaal niets. Alle problemen maken is wat alles kost, zie je nu.
  • En oh, voor de angstigen die denken dat die centrale bankrekening toch echt niet zomaar geld aan mag maken (wat onzin is), is er ook al een antwoord: al het geld dat AL aangemaakt is (en wat nog steeds gebeurt), dan gewoon als vulling voor die centrale bankrekening hanteren: alle maandelijkse aflossingen voortaan niet meer naar de banken laten gaan, maar naar die centrale rekening.
  • Dat de regering vanuit hier keuzes te maken heeft in volgordes van transitiestappen en afbouwen van het oude, dat is logisch. Daar hoeven we geen verklaringen voor te geven, de regering zoekt het maar uit (maar heeft bakken vol met handvatten beschikbaar via mijn werk).

Zo klein is dus het hele verhaal. En er zit geen woord menselijke verdieping in. Hoeft ook niet. Het ligt aan de oppervlakte van het leven, direct toepasbaar binnen een dag. Je kunt er zo mee aan de slag. Hoppa…………

Je hoeft me hier geen vragen over te stellen, niets. Er zit geen woord abracadabra in, geen woord verdieping, geen woord zelfbeleving, geen woord mensbeleving, en er is geen econoom voor nodig: de economie is er tenslotte mee uit de angstvergelijking gehaald.

Maar het maakt wel van alles zichtbaar. Gewoon, helemaal vanzelf.

Je hebt hier dus niet eerst verdere verdiepingen voor nodig. Zoals gezegd: door alle verdiepingen die wij wel zijn gegaan, hebben we de helderheid en eenvoud aan de oppervlakte van het leven weten terug te brengen.

En tegelijkertijd is het zo, dat je zelf nu met de nieuwe oppervlakte van het leven (in 3 bolletjes weergegeven (het vierde bolletje hoort er tenslotte al niet meer bij)), op een wezenlijk nieuwe manier kunt verdiepen. Als je wilt. Onze dieptes worden anders. Letterlijk.

Verdieping zorgt ervoor dat het nieuwe referentiekader verder zal expanderen, de normale mensreferenties meer en meer terug gevonden zullen worden.

Maar de transitie zelf, heeft niet meer eerst ‘verdieping’ nodig, die is in 3 simpele bolletjes terecht gekomen, waarmee het zicht op de totale belachelijkheid van de regering en media en economen, groter en groter en groter en groter wordt. Gewoon, vanzelf. Hoef ik verder niets meer aan te doen.

Ikzelf ga wel verder met verdiepingen, want daarmee worden de nieuwe referenties in allerlei gebieden nog steeds terug gevonden. Dit is ongeacht of de transitie in de buitenwereld gegaan wordt of niet.