Zorg Eigen Bijdrage gecreëerd voor 2018

Voor de zorg eigen bijdrage die we in 2018 moeten betalen, kan er geld gecreëerd worden. Op deze manier maken we met een kleine stap het samen wennen mogelijk: het wennen aan wat er gebeurt als we vanuit geldcreatie voor levenstoegang en zorgtoegang gaan.

De regering zal onmiddellijk zeggen dat dit moeiluk, mhoeiluk, mhoehoeiluhuuuuk is. Maar wij weten wel beter:

  • Kopietje maken van de ABN AMRO geld applicatie (of van Triodos, of.. .etc. ). Deze nieuwe applicatie noemen we Money Place (of Equi Place, wat je wilt). Leeg opleveren (kan binnen een week).
  • Zodra iemand eigen bijdrage in 2018 moet betalen, maakt de persoon een rekeningnummer aan binnen Money Place. Bij openen wordt er meteen 385 400 385 euro op diens Money Place rekening geschreven (gewoon een getalletje in de geld spreadsheet van Money Place). En er kan alleen maar overgemaakt worden naar een rekening van een zorgverzekeraar. Dit is zo eenvoudig in te programmeren, dat wil je niet weten. Lees daarvoor het hoofdstuk ‘Money Place’ maar, in het e-boek ‘Als de regering ineens oplost‘.
  • Eind van het jaar lost het geld dat niet naar een zorgverzekeraar is gegaan, dus nog op iemands Money Place rekening staat, weer op.
  • Besef dat Money Place vanzelf transparant kan laten zien hoeveel het totaal aan eigen bijdrage is. Makkelijk he…..

Nou, hoe simpel wil je het hebben? Zo werkt Money Place eerst alleen voor de zorg eigen bijdrage.

En dit is dan de start voor het definitief werken met Money Place, en dit steeds verder uit te breiden.

Het kan overigens ook op andere manieren, allicht. Maar 1tje in zicht hebben is genoeg om er voor te zorgen dat we het niet over de implementatie ervan hoeven te hebben, alsof dat een moeilijk vraagstuk is, want dat is het niet.

En voor degenen die totaal onterecht gaan roepen dat dat economisch niet kan, omdat er dan ‘zomaar’ heel veel extra geld in omloop wordt gebracht, zijn er alweer duizend antwoorden beschikbaar:

  • Nou, implementeer dan meteen de automatische 1/x oplosfunctie in alle andere geldapplicaties.
  • Eis dat mensen die nog hypotheken af moeten lossen, een extra aflossing doen in 2018.
  • Of de regering verbiedt om nog hypotheken boven de 1 ton aan te maken.
  • Etc…. verzin maar raak vanuit het WEL willen dat het door kan gaan, in plaats van het willen tegen hangen en daarvoor allerlei drama’s op te roepen.