De Hypo Vertrager

De Hypo Vertrager.

Stop al je stokpaardjes weer even weg. Ik pas hier informatie toe die iedereen al kent. Het is dus onmogelijk dat je zegt: ‘Ik snap het niet’. Er valt totaal niets aan te snappen, het is informatie die je al lang hebt.

En die informatie gaan we TOEPASSEN….. … Hoe het hier toegepast wordt, daar valt ook niets aan te snappen. Het is gewoon een KEUZE om het zo toe te passen.

Dat zo goed als niemand in staat is om de dingen rondom ‘geld’ zo toe te passen als dat ik hier doe, dat betekent niet dat het ingewikkeld is. Nee hoor, er hoeft maar 1 persoon op aarde te zijn die het wel zo weet toe te passen, door de dingen heen kan kijken, en daarmee kan ieder ander het dus ook zien.

Pas na dit toepassen gaat er zoiets als ‘begrijpen’ mee spelen. Maar dit ‘begrijpen’ kan je niet uit al je oude verklaringsmodellen halen. Het gaat om begrijpen op zelfbewustzijnsvlak.

Ok, de Hypo Vertrager.

Deel 1

– We weten dat er iedere dag weer bakken vol met geld AANGEMAAKT wordt, en dat zijn gewoon getalletjes in een spreadsheet.
– Dit geld wordt onder andere ook voor hypotheken aangemaakt. Hypotheken zijn dus geen leningen, maar GELDCREATIE. Er komt iedere dag weer een berg aan extra betaalmiddel de maatschappij binnen.
– De maandelijkse ‘aflossingen’ van deze hypotheken zijn dus geen echte aflossingen, het is het weer laten OPLOSSEN van het gecreëerde geld: het moet daarmee weer uit de centrale spreadsheet ‘weggestreept’ worden. Zodat de bank dat geld daarna weer opnieuw kan aanmaken, voor iets of iemand anders. Zo recyclet geld zichzelf dus.
– Dit alles wordt echter maar voor een selecte groep gedaan: voor mensen die al werk en geld hebben. Alleen zij mogen extra geld voor zichzelf aanmaken,als hypotheek, met tonnen tegelijkertijd. En zij laten dat geld zichzelf weer beetje bij beetje oplossen, door maandelijks een deel ervan weer op te laten lossen: het ‘terug’ te storten naar de bank, die het dan uit de centrale spreadsheet wegstreept.

Deel 2
– In het maandelijks laten OPLOSSEN van alle hypotheken kunnen we een vertraging inbouwen door te zeggen dat alle maandelijkse ‘aflossingen’ voortaan naar een centrale bestaansgeld rekening (cBGR) gestort moeten worden. Dus niet naar de banken, maar naar een cBGR.
– Dit zal de banken verder worst wezen, want het maakt hen niet uit wanneer het geld ‘terug’ komt bij hen, zodat ze het daarmee uit de centrale spreadsheet weg kunnen strepen. Een bewijs hiervan, dat het hen niet uitmaakt, zijn schuldsaneringen: dan krijgen banken een deel helemaal niet terug, of pas vertraagd. Er zijn nog meer bewijzen, bijvoorbeeld het feit dat je zelf kunt kiezen hoe lang je je ‘aflosperiode’, lees ‘oplosperiode’ instelt (10, 20, 30 jaar). En het feit dat het ECB op Europees niveau gewoon miljarden extra geld heeft aangemaakt, maandelijks, afgelopen tijd. Dat is hetzelfde als ‘zouden al die miljarden gewoon even niet als hypotheekaflossing afgelost zouden zijn, dus langer in roulatie zouden zijn gebleven, ….'(capice?) ….Maar op essentieel vlak maakt het hen sowieso niet uit, want het is niet zo dat dat ‘hun geld’ was. Het is dus niet zo dat ze zitten te wachten ‘totdat hun geld nou eindelijk eens terug komt’. Nee hoor, ze hebben dat geld gewoon AANGEMAAKT, en dus moet het enig moment weer terugkomen, beetje bij beetje. Het zal hen verder een worst wezen wanneer dat is. Het is hen alleen maar om de rente te doen, dat is hun verdienmodel.
– Dus mensen met een hypotheek blijven het rente deel wel gewoon aan de bank betalen, maar het ‘aflosdeel’ (het oplosdeel), gaat voortaan naar de cBGR.
– Vanuit de cBGR wordt maandelijks naar iedereen bestaansgeld overgemaakt. Dit kost dus helemaal niets, want het is gewoon het door de banken gecreëerde betaalmiddel, dat nu gewoon wat later ‘afgelost’ (lees opgelost) wordt.
– En als het niet genoeg is voor ‘iedereen’, dan wordt er gewoon begonnen met een bepaalde leeftijdsgroep. Bijvoorbeeld 55+-ers tot aan pensioen (want pensioen is op dit moment al op een andere manier geregeld). En dan wel ALLE 55+ers, niet alleen de werkelozen. Of aan de 18-26 jarigen, etc.. verzin maar raak. Het gaat erom dat je niet per se in 1 keer de hele wereld in een ‘nieuw kloppend plaatje’ hoeft te proberen te vatten. Het gaat erom dat je doorziet wat het TOEPASSEN van alle informatie die we hebben, kan betekenen.

Deel 3
– Voor het alsnog ‘aflossen’ (oplossen) van al dit bestaansgeld wordt bij ieders bankrekening de 1/x automatische oplosfunctie ingeschakeld: voortaan lost er bij iedere transactie automatisch een deel van het bedrag op. Dit bedrag gaat naar de banken, als vertraagde aflossing van al die hypotheken. Deze 1/x kan je bijvoorbeeld aan het begin op 1/1000 zetten. Dus als ik 1000 euro overmaak, ontvangt de ander er 999, want 1 euro lost op: gaat naar de hypotheekaflossingen.
– Dus: alle hypo ‘aflossingen’ gaan even de vertraging in: het gaat namelijk eerst nog even als bestaansgeld werken, wat dus niets kost. En via de 1/x automatische oplossingsfunctie lossen de hypotheekbedragen dan alsnog op.
– Als we er even vanuit gaan dat de 55+ers (tot aan pensioen) op deze manier als eerste vanuit bestaansgeld gaan leven, dan zijn er voor 55+ers dus geen belastingen en premies meer nodig, want zij zullen nooit meer een uitkering nodig hebben: zij hebben hun niets kostend bestaansgeld al, dat is gewoon voor hen aangemaakt.
– In alle opzichten een win-win situatie. En een goede start.

Deel 4
– Haal nu onmiddellijk uit je hoofd dat dit ‘een plan’ is. Nee hoor. Ik ben er niet voor aan het pleiten dat het echt zo gaat werken. En iedereen die er wel voor wil pleiten, kan er voor gaan pleiten.
– Kijk nu wat je nu WEL ziet, wat eerder niet gezien werd, omdat zogenaamde autoriteiten (politici, economen, en de media) de wereld en haar informatie altijd heeeeeeel anders toepassen………
– Wat je nu bijvoorbeeld WEL ziet, is het zoveelste bewijs dat de regering totaal geen idee heeft waar ze mee bezig is. Daarom ziet ze dit soort dingen zelf dus niet. Dit had AL LANG kunnen gebeuren, als start van een totale transitie.
– Wat je nu ook ziet is dat je de volgorde in interpretatie kunt omdraaien. Je kunt nu zien dat alle geldcreatie SOWIESO direct als ieders bestaansgeld aangemaakt had moeten worden. Maar, dat de regering samen met de banken er een vertraging in hebben gebouwd, door het EERST als hypotheekgeld te laten werken: ONS gezamenlijk bestaansgeld wordt dus eerst van ons geroofd, om dat met bakken tegelijkertijd aan een selecte groep te geven: het beschikbaar te stellen aan mensen die het al goed hebben……..
– En zo kan je nog veel meer doorzien. En dat zit op zelfbewustzijnsniveau.
– Maak er maar tekeningetjes van, en laat van alles tot jezelf doordringen.

Als je de betekenis op zelfbewustzijnsvlak een beetje begint te doorzien, dan kan je het geheel groter maken, door te zeggen dat niet alleen hypotheek’aflossingen’ zo gaan werken, maar alle ‘aflossingen’. En in de toekomst kan de Hypo Vertrager er dus weer beetje bij beetje tussenuit gehaald worden: dan gaat het verbod in om tonnen extra geld voor hypotheken aan te maken. Die aangemaakte hypotheken vertragen tenslotte het direct naar iedereen doorstromen als bestaansgeld. De Hypo Vertrager kan er enig moment dus uitgehaald worden.

Dus kijk naar jouw zelfbewustzijn of die er moeite mee heeft om te beseffen dat niet de keuze om nu ‘hypotheek aflossingen eerst als bestaansgeld te gaan laten werken’ de ware Hypo Vertrager is, maar dat de ware Hypo Vertrager er al lang is: het feit dat al ons bestaansgeld al lang aangemaakt wordt, maar doodleuk in haar souplesse werking vertraagd wordt, door het eerst aan een selecte groep beschikbaar te stellen voor hun hypotheek. Voorgoed vertraagd…….

Ik lach me rot. Iedere maand opnieuw wordt er in totaal een gigantisch bedrag ‘afgelost’ via de huidige ‘leningen’…. en dat geld kan gewoon eerst even als bestaansgeld gaan werken, en dan pas terug oplossen. Kost allemaal niets…… En het gebeurt niet…..

Ik kan dit alles overigens ook anders toepassen. Bij iedere manier van toepassen laat je weer iets anders belachelijks oplichten.

De regering blijft inert, want is niet in staat om door een simpele getallenspreadsheet heen te kijken. Maar vooral: ze willen hun eigen look-alikes blijven inhuren, ze willen keer op keer herbevestigd worden in hun nutteloze oude denken en waarnemen. Het is 1 groot ego reddingsfestijn daar……

Als je dit toepassen doorziet, dan kan je dus ook op zelfbewustzijnvlak nog dieper beseffen hoe diep ziek alles in elkaar steekt, hoe ziek het is om mensen buiten de boot te duwen, en te doen alsof ‘mensen met hypotheken, met grote huizen, met grote ‘leningen’…. ‘ het grote geweldige voorbeeld zijn….. Nee hoor, al ons bestaansgeld ligt gewoon waanzinnig vertraagd in al die huizen opgeslagen……. En er kan onmiddellijk mee gestart worden om die super vertraging op te heffen: vanaf deze maand alle ‘aflossingen’ hun oorspronkelijke werking in laten gaan: de ‘aflossingen’ eerst als bestaansgeld laten werken, en het vanuit daar alsnog laten oplossen.

En wat je hierbij ‘voelt’, gebeurt op zeflbewustzijnsniveau. Het heeft niets met getallen te maken, niets met oeverloos gezeur van economen, niets. Al die getallenbrij is waar politici en economen zichzelf alleen maar in harnassen, in de hoop dat de wereld hen zal blijven aanbidden als goddelijke rekenwonders. Ondertussen kijken wij gewoon dwars door alles heen …….

Het beschrijven van de Hypo Vertrager is een beschrijving die tegemoet komt aan de oude wereld waar iedereen innerlijk is blijven hangen. In termen van die oude wereld, heb ik je nu mee genomen in ander zicht. Dat is dus iets anders dan in termen van het nieuwe paradigma praten, en daarmee dan door het oude heen boren. Ook dat is er. Het is er beiden.